A gazdasági entitás bérelszámolásának számvitele, adózása és elemzése - Balla Ábel Sándor; Балла Авель-Олександр (Számvitel és Auditálás tanszék, 2025)
Absztrakt. Balla Ábel Sándor. A gazdasági entitás bérelszámolásának számvitele, adózása és elemzése. Alapképzéses szakdolgozat (Számvitel és adóügy alapszak, 071 „Számvitel és adózás” szakirány). II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, Beregszász, 2025. Kulcsszavak: számvitel, adózás, elemzés, munkabér, elszámolások. A dolgozat terjedelme: 78 oldal. A felhasznált irodalom: 45 tétel. A kutatás célja a munkabérek elszámolásával, adózásával és elemzésével kapcsolatos folyamatok részletes vizsgálata a Kft. példáján keresztül. A kutatás célja a munkabér, amely a vállalkozás egyik legjelentősebb kiadási tétele és pénzügyi tevékenységének alapvető eleme. A kutatás objektuma a munkabér, amely a vállalkozás egyik legjelentősebb kiadási tétele és pénzügyi tevékenységének alapvető eleme. A kutatás tárgya a Kft. példáján végzett bérszámfejtés számvitele, adózása és elemzése. A kutatás gyakorlati jelentősége abban rejlik, hogy javaslatokat kínál a Kft. és más hasonló vállalkozások bérszámfejtési és elemzési módszereinek fejlesztésére.

Резюме. Балла Авель-Олександр Олександрович. Бухгалтерський облік, оподаткування та аналіз розрахунків за заробітною платою cуб’єкта господарювання. Кваліфікаційна робота бакалавра (освітня програма «Облік і оподаткування», спеціальність 071 «Облік і оподаткування»). Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці ІІ. Берегове, 2025. Ключові слова: бухгалтерський облік, оподаткування, аналіз, заробітна плата, розрахунки, податки. Загальний обсяг роботи - 78 сторінок. Список використаних джерел налічує 45 найменувань. Метою дослідження є детальне вивчення процесів бухгалтерського обліку, оподаткування та аналізу розрахунків за заробітною платою на прикладі конкретного підприємства — ТОВ . Об’єктом дослідження є заробітна плата, що є основною статтею витрат підприємства та важливою складовою його фінансової діяльності. Предметом дослідження є процеси обліку, оподаткування та аналізу заробітної плати на прикладі ТОВ . Практичне значення дослідження полягає у наданні пропозицій щодо удосконалення методики обліку та аналізу розрахунків за заробітною платою для ТОВ й інших споріднених підприємств.
Бухгалтерський облік, оподаткування та аналіз розрахунків за заробітною платою суб’єкта господарювання
A diplomamunka néhány fejezete olyan tényadatot tartalmaz, amelyeket nem lehet publikussá tenni, ezért azokat az intézmény kézirattárában lehet külön engedéllyel megtekinteni.
Keywords: számvitel; adózás; elemzés; munkabér; elszámolások; бухгалтерський облік; оподаткування; аналіз; заробітна плата; розрахунки; податки