Бухгалтерський облік та аналіз доходів від реалізації продукції (робіт, послуг) суб’єкта господарювання - Франкович Іштван; Frankovics István (Кафедра обліку і аудиту, 2025)
Резюме. Бухгалтерський облік та аналіз доходів від реалізації продукції (робіт, послуг) суб’єкта господарювання. Кваліфікаційна робота для здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за напрямом 071 «Облік і оподаткування». Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці ІІ, Берегове, 2025 р Загальний обсяг кваліфікаційної роботи становить 109 сторінок і містить: 28 таблиць, 1 рисунок, 37 використані джерела та 9 додатків. Метою роботи є дослідження методичних та організаційних аспектів бухгалтерського обліку доходів від реалізації продукції (робіт, послуг) суб’єкта господарювання, а також аналіз фінансових результатів підприємства ТОВ. Об’єктом роботи є фінансово-господарська діяльність ТОВ. Предметом дослідження виступає система бухгалтерського обліку та аналіз доходів від реалізації продукції (робіт, послуг) на підприємстві. У роботі викладено теоретичні засади обліку доходів, розкрито чинне нормативно-правове забезпечення, проаналізовано реальні фінансові показники підприємства та запропоновано напрями удосконалення облікової політики. Запропоновані рекомендації можуть сприяти покращенню обліку доходів, прийняттю ефективних управлінських рішень і зростанню рентабельності підприємства, а також бути корисними для суб’єктів малого бізнесу у сфері торгівлі.

A termékek (munkák, szolgáltatások) értékesítéséből származó bevételek számvitelének és elemzésének sajátosságai egy gazdasági szervezet példáján. Szakdolgozat a felsőoktatás első (alapképzés) szintjének megszerzéséhez, a 071 „Számvitel és adózás” szakirányban. II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, Beregszász, 2025. A szakdolgozat teljes terjedelme 109 oldal, tartalmaz: 28 táblázatot, 1 ábrát, 37 felhasznált forrást és 9 mellékletet. A dolgozat célja a termékek (munkák, szolgáltatások) értékesítéséből származó bevételek számvitelének és szervezeti-módszertani aspektusainak vizsgálata, valamint a Kft. pénzügyi eredményeinek elemzése. A kutatás tárgya a Kft. pénzügyi-gazdasági tevékenysége. A kutatás tárgya a vállalat értékesítési bevételeinek számviteli rendszere és elemzése. A dolgozat bemutatja a bevételek számvitelének elméleti alapjait, a hatályos jogszabályi kereteket, elemzi a vállalkozás tényleges pénzügyi mutatóit, és javaslatokat tesz a számviteli politika fejlesztésére. A kidolgozott ajánlások hozzájárulhatnak a bevételkezelés javításához, a vezetői döntéshozatal hatékonyságának növeléséhez és a vállalkozás jövedelmezőségének emeléséhez, valamint hasznosak lehetnek a kereskedelemben működő kisvállalkozások számára is.
A gazdasági entitás termékeinek (munkáinak, szolgáltatásainak) értékesítéséből származó bevételek számvitele és elemzése
A diplomamunka néhány fejezete olyan tényadatot tartalmaz, amelyeket nem lehet publikussá tenni, ezért azokat az intézmény kézirattárában lehet külön engedéllyel megtekinteni.
Keywords: облік; аналіз; доходи; реалізація продукції; бухгалтерський облік; számvitel; elemzés; bevétel; termékértékesítés; könyvvitel