Wellness-туризм як інноваційна форма оздоровчого туризму - Щука Галина; Shchuka Halyna; Scsuka Halina; Сокол Тетяна; Tetyana Sokol; Безрученков Юpiй; Bezruchenkov Yuriy (Видаиництво Львівської політехніки, 2022)
Резюме. Кількість подорожей з лікувально-оздоровчими цілями, незважаючи на несприятливу епідеміологічну, політичну, економічну ситуацію в світі, зростає і, як прогнозують туризмо- логи, ця тенденція буде лише посилюватися. Процеси урбанізації, глобалізації, старіння насе- лення планети, збільшення психоемоційного тиску на людину і т. ін. є об’єктивними і незворотними. Бути здоровим – це не лише модно, але й вигідно, як для працівника і пра- цедавця, так і для держави. Це вигідно і для фахівців туристичного бізнесу, тому що цей вид подорожей є найбільш прибутковим. Аналіз наукових доробок вітчизняних та зарубіжних учених показав, що термінологіч- ний апарат лікувально-оздоровчого туризму перебуває на стадії узгодження. Що ще більше ускладнює і так непросту статистику в сфері туризму. До цього додається неприємний факт випередження теорії практикою.
Keywords: лікувально-оздоровчий туризм; Wellness-туризм; інновація