Nem csak versenyre - Erika Roman; Kuchinka Katalin; Román Erika; Kucsinka Katalin; Роман Еріка; Кучінка Каталін (II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola-„RIK-U” Kft., 2019)
A cikkben a 2014-es összukrajnai olimpiáda II. fordulójának 6. osztályos feladatsorához szeretnék rávezető feladatokat bemutatni. Egy olyan feladatsorról beszélünk, ami a tanulókat felkészíti az adott verseny feladatainak megoldására. Az általam összeválogatott feladatok nem csak egy adott feladat megoldására tanítja meg a tanulókat, hanem a hasonló típusú feladatokat megoldását is elősegíti.

Abstract. The article presents problems preparing learners of the 6th form for the second round of the national competition in mathematics in Ukraine. The series of exercises selected by the authors does not only teach how to solve one problem but prepares learners how to solve any problems of the same type.
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/bibBRF00008405
https://kmf.uz.ua/wp-content/uploads/2021/02/limes-2019_tom-vi_vi-evfolyam.pdf
Keywords: problem solving; competition preparation; problémameoldás; verseny felkészítés