STEM освіта майбутнього - Дячук Павло; Pavlo Diachuk (II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, 2024)
Резюме. STEM-школи мають сформувати особливий стиль мислення у дитини. Такий підхід до навчання сприяє тому, щоб він був послідовним у своїх діях й водночас не боявся бути відкритим до альтернативних варіантів. На уроках роль вчителя зведена до мінімуму, учні самостійно шукають шляхи вирішення завдання. Це тренує самостійність дитини, у разі командної роботи – учні вчаться розділяти завдання між собою, обирати найоптимальніший спосіб вирішення практичного завдання. Метод спроб та помилок сприяє навчанню проведення аналізу отриманої інформації, а також аргументування власної точки зору.

Abstract. The article highlights the main tasks on the way to the implementation of these principles in the educational process of a higher Ukrainian school. Such tasks are: training of primary school teachers, renewal of material and technical and educational and methodological support, organization of the pedagogical process based on the partnership of teachers, students and parents. In recent years, rapid development of computer technologies, the IT sphere, nanotechnologies, and robotics has been observed in Ukraine.
STEM education of the future
Keywords: STEM-освіта; вища школа; початкова освіта; дослідницька та проєктна діяльність; компетентність; інтеграція