Exponenciális Orlicz folyamatok modellezése Lp(Ω) tér feletti normával - Kucsinka Katalin; Кучінка Каталін; Kuchinka Katalin; Palinszky Alexandra; Полінскі Олександра; Polinski Oleksandra (II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, 2023)
A kutatás során meglakottuk, az exponenciális Orlicz folyamatok modelljét, mely adott megbízhatósággal és validitással közelíti a vizsgált véletlen függvényt az Lp(Ω) tér normája szerint. Egy konkrét, exponenciális Orlicz folyamat trajektóriáját is megadtuk. A modellezéshez a Matlab program csomagot használtuk.

Резюме. В роботі побудовані моделі, що апроксимують випадкові процеси з експоненціальних просторів Орілча з заданою надійністю та точнічстю в нормах просторів Lp(Ω). Також подувана траєкторія одного конкретного процесу з експоненціальних просторів Орліча. Модель побудована з використанням програми Matlab.

Abstract. In the paper, models are built that approximate random processes from exponential Orilcz spaces with given reliability and accuracy in the norms of Lp(Ω) spaces. The trajectory of one specific process from exponential Orlicz spaces is also was built. The Matlab program was used for the construction of the model.
Modelling of exponential Orlicz processes with Lp(Ω) norm
Моделювання експоненціальних орлічових процесів в нормах просторів Lp(Ω)
Keywords: sztochasztikus folyamatok; Orlicz tér; modellezés; випадковий процес; простори Орліча; моделювання; stochastic processes; modell; Orlicz space