Вплив туризму на соціально-економічний розвиток міста Івано-Франківськ - Ковальська Леся; Kovalska Lesia; Чорна Любов; Chorna Lyubov; Щука Галина; Shchuka Halyna; Scsuka Halina ("Альфа-ПІК", 2019)
Резюме. У статті проаналізовано стан туристичних підприємств, ситуація на ринку послуг, показники туристичного збору в бюджет міста, кількість та географію реалізованих путівок туроператорами та турагентами. Зроблено акцент на порівняння звітів закладів, які приймали учасників масових заходів з статистичними даними міста, окреслено реальну ситуацію щодо кількості учасників у діломому, спортивному туризмі. Проведений аналіз кількісних змін показників закладів готельного та ресторанного бізнесу та представлено їх динаміку у розрізі двох останніх років. Звернуто увагу на інформаційну забезпеченість туристичної галузі міста.

Резюме. В статье проанализировано состояние туристических предприятий, ситуация на рынке услуг, показатели туристического сбора в бюджет города, количество и географию реализованных путевок туроператорами и турагентами. Сделан акцент на сравнение отчетов учреждений, принимавших участников массовых мероприятий статистическим данным города, определены реальную ситуацию по количеству участников в делом, спортивном туризме. Проведенный анализ количественных изменений показателей заведений гостиничного и ресторанного бизнеса и представлены их динамику в разрезе двух последних лет. Обращено внимание на информационную обеспеченность туристической отрасли города.

Abstract. The article analyzes the state of tourism enterprises, the situation on the market of services, indicators of tourist collection in the city budget, the number and geography of tours sold by tour operators and travel agents. Emphasis is placed on comparison of reports of establishments that took participants of mass events with city statistics, outlines the real situation regarding the number of participants in business tourism and sports tourism. The analysis of quantitative changes in indicators of hotel and restaurant establishments has been carried out and their dynamics has been presented in the context of the last two years. Attention is drawn to the information security of the tourist industry of the city.
Влияние туризма на социально-экономическое развитие города Ивано-Франковск
Tourism impact on socio-economic development of Ivano-Frankivsk city
Keywords: туризм; туристичний збір; місто Івано-Франківськ; туроператор та турагент; доходи