Hungaro-Ucrainica. Угорсько-українські зв'язки: мовна інтерференція і мовознавчі контакти - Барань Єлизавета; Bárány Erzsébet; Baran Ielyzaveta (ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ-ТОВ «РІК-У», 2021)
Резюме. У монографії висвітлено питання угорсько-українських зв’язків, а саме: мовної інтерференції і мовознавчих контактів, зокрема етимології гунґаризмів, поширених у західноукраїнських говорах, пам’ятках староукраїнської мови, лексикографічних працях, творах художньої літератури, охарактеризовано історію українського мовознавства в Угорщині, подано бібліографію праць з українського мовознавства окремих авторів, проаналізовано українсько-угорські та угорсько-українські словники. Дослідження такого роду виконане в угорському та українському мовознавстві вперше. Для мовознавців – науковців, викладачів, студентів, а також для широкого кола філологів.
Монографія
https://kmf.uz.ua/wp-content/uploads/2021/11/final_barany-erzsebet_monografia_2021-10-13.pdf
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/bibBRF00009092
Keywords: угорсько-українські зв'язки; мовна інтерференція; мовознавчі контакти