Előszó: Szláv elemek a kárpátaljai Beregszászi járás magyar nyelvjárásaiban - Zoltán András; Золтан Андраш; Zoltan Andras (Termini Egyesület, 2021)
A szláv–magyar nyelvi kapcsolatok vizsgálata állandó munkát ad a magyar nyelvészeknek, mivel ezek a kapcsolatok nemcsak a múltban nyúlnak vissza egészen a honfoglalás körüli, esetleg előtti időkre, hanem a jelenkorban is zajlanak, s a jövőben is állandóan számolni kell velük.
http://real.mtak.hu/120031/1/GazdagVilmos_SzlavelemekakarpataljaiBeregszaszijarasmagyarnyelvjarasaiban.pdf
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/bibBRF00008382
Keywords: Kárpátalja; magyar nyelv; nyelvhasználat; nyelvjárás; szláv elemek; Beregszászi járás