Nagyszőlős magyar vonatkozású emlékművei, középületei, emléktáblái és szobrai - Tihor János; Тігор Іван (Történelem- és Társadalomtudományi Tanszék, 2023)
A szakdolgozatom témája: Nagyszőlős magyar vonatkozású emlékművei, középületei, emléktáblái és szobrai. Az adott témát összesen 3 fejezetre bontottam. Minden fejezetnek vannak alpontjai. Az első fejezeten belül Nagyszőlős hosszú és rendkívül gazdag történetével foglalkoztam. Az első fejezetnek összesen 4 alpontja van. Ezen a fejezeten belül beszéltem a város földrajzi fekvéséről, történetéről, népességéről és gazdaságáról valamint a hagyományokról amelyek el vannak terjedve a városban

Резюме. Тема моєї дипломної роботи: Угорські пам'ятники, громадські будівлі, меморіальні дошки та статуї Виноградова. Я розділив цю тему на 3 розділи. Кожен розділ складається з підрозділів. У першому розділі я розглянув довгу і надзвичайно багату історію міста Виноградів. Перший розділ складається з 4 підрозділів. У цьому розділі я розповів про географічне розташування міста, його історію, населення та економіку, а також про традиції, які поширені в місті.
Угорські пам'ятники, громадські будівлі, меморіальні дошки та статуї у Винонградові
Keywords: Nagyszőlős; Perényi Zsigmond; emlékművek; пам'ятники; Виноградово