Fakász Valéria: A pedagógusi pálya küldetés - Espán Margaréta; Ешпан Маргарита (KMPSZ, 2016)
Az interjú a Barkaszói Középiskola tanárát, Fakász Valériát mutatja be. A cikkben szó esik pályája indulásáról, a diákokkal ápolt kapcsolatáról, hagyományőrzésről, a rendszerváltás hozta oktatáspolitikai változásokról.
http://kmpsz.uz.ua/images/files/kozoktatas/kozoktatas20162.pdf
Keywords: Kárpátalja; pedagógusportré; életút; pedagógushivatás; Barkaszó; magyar nyelvű oktatás; hagyományőrzés