Моделювання розвитку кіберспорту на основі методу лінійного програмування - Чизмар Іван; Csizmár Iván; Chyzmar Ivan (Мукачівський державний університет, 2022)
Резюме. Більшість процесів розвитку цільових формальних груп кіберспорту характеризуються лінійною залежністю між змінними (які представлені основними показниками виробничо-господарського розвитку, серед яких собівартість та дохідність) [2]. Відтак, дослідження процесів розвитку цієї сфери слід реалізовувати орієнтуючись на методи лінійного програмування, які належать до розділу математики, що займається вирішенням оптимальних завдань, що характеризуються лінійною залежністю між величинами, враховуючи, що їх значення якої може змінюватись у межах певної задачі.
Keywords: кіберспорт; моделювання розвитку; лінійне програмування; оптимізаційна модель; економіко-математичне моделювання