Ipari logisztikai parkok mint Kárpátalja lehetőségei - Egri Imre (II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola-«RIK-U» Kiadó, 2016)
Kárpátalja Ukrajna legnyugatibb, az Európai Unióval közvetlen logisztikai kapcsolatban lévő térsége. E kapcsolatrendszer történelmileg hosszú idő alatt fejlődött és jelenleg is fejlődik. Ukrajna EU-s kapcsolódása több területen is szükségszerű, így az V. korridor fejlesztése és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások természetszerűen adják meg a fejlődés irányát. Ezek közé tartoznak a határtérséghez kapcsolódó logisztikai ipari parkok. A dolgozat a régió geoökonómiai elemzéséből kiindulva kísérli meg számba venni azokat a lehetőségeket, amelyeket az Európai Unió és a modern gazdasági szervezetek adnak.

Резюме. Закарпаття найзахідніша територія України, яка має безпосередні логістичні зв’язки з Європейським Союзом. Це система відносин розвивалася історично впродовж багатьох років і розвивається і зараз. Інтеграція України в ЄС повинна відбуватися на всіх напрямах, тому розвиток 5-го коридору та послуг, пов’язаних з ним, є природнім напрямком розвитку. До них відносяться прикордонні промислові логістичні парки. Стаття, виходячи з геоекономічного аналізу регіону, досліджує ті можливості, які надають Європейський Союз та сучасні економічні формування.
https://kmf.uz.ua/wp-content/uploads/2017/03/Limes2016_netre.pdf
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/bibBRF00006463
Keywords: Kárpátalja; gazdaság; ipari logisztikai parkok; geoökonómiai potenciál