A Rákóczi-kor emlékhelyei Kárpátalján - Csatáry György; Чотарі Юрій; Yurii Chotari („RIK-U” Kft., 2020)
Kiadványunk a fejedelmi Rákóczi-család tagjait, a szabadságért folytatott küzdelmeiket, valamint a kárpátaljai Rákóczi-kor emlékhelyeit ajánlja az olvasók figyelmébe. Népszerű formában, de mégis tudományos igénnyel tekintjük át a vidékünkön végbement vonatkozó történelmi eseményeket. Továbbá ismertetjük azokat az emlékhelyeket, amelyeket vidékünk lakossága a Rákóczi-kornak szentelt. A kiadványt a szűkebb pátriánk történelmét kedvelőknek, történészeknek és turistáknak ajánljuk.

Резюме. У виданні змальовано життя і діяльність представників князівської родини Ракоці, їх визвольну боротьбу та пов’язані з ними визначні місця Закарпаття. Історичні події епохи роду Ракоці описано в науково-популярному стилі з ілюстраціями, але з дотриманням наукової об’єктивності та ретельності. Також охарактеризовано ті пам’ятні місця, які населення краю створило для вшанування представників роду Ракоці та подій, пов’язаних із ними. Видання стане в нагоді шанувальникам історії нашого регіону, історикам та туристам.
Пам’ятні місця епохи роду Ракоці на Закарпатті
https://kmf.uz.ua/wp-content/uploads/2020/10/final-csatary_gyorgy-rakoczi-emlekh-03-09-2020.pdf
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/bibBRF00008141
Keywords: Rákóczi-család; Rákóczi-szabadságharc; Rákóczi-kor; emlékhelyek