A gazdasági entitás társadalombiztosítási kötelezettség elszámolásának számvitele és elemzése - Farkas Flóra Magdolna; Форкош Флорa-Магдолнa (Számvitel és Auditálás tanszék, 2025)
A gazdasági entitás társadalombiztosítási kötelezettség elszámolásának számvitele és elemzése. Szakdolgozat a felsőoktatás első (alapképzés) szintjéhez a 071 „Számvitel és Adóügy” szakterületen. II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, Beregszász, 2025. A szakdolgozatom 138 oldalból áll és 9 ábra, valamint 23 táblázatót, 2 képletet tartalmaz, és 92 oldalon kerül bemutatásra. Az irodalomjegyzék 48 forrást és 9 mellékletet tartalmaz. E cél elérése érdekében a következő feladatokat határoztuk meg: 1. A társadalombiztosítás elszámolások történetének vizsgálata. 2. A társadalombiztosítás elszámolások jogi szabályozásának vizsgálata. 3.Meghatározni a társadalombiztosítás elszámolások magyarországi sajátosságait. 4. A Kft. működésének ismertetését. 5.A társadalombiztosítás elszámolási műveletek dokumentálásának és elszámolásának megfontolása 6. Megismerkedni a kombinált jelentések elkészítésének és benyújtásának rendjével. 7. Határozza meg a társadalombiztosítás elszámolások könyvelésének és jelentésének magyarországi sajátosságait. 8. Megteremteni a társadalombiztosítás elszámolások információs bázisát és a gazdasági elemzés alapvető módszereit. A szakdolgozat objektuma: a társadalombiztosítási kifizetések elszámolása a Ltd. által. A szakdolgozat tárgya: a társadalombiztosítási kifizetések elszámolásának és elemzésének elméleti és gyakorlati szempontjai.

Резюме. Бухгалтерський облік та аналіз розрахунків за страхуванням суб’єкта господарювання. Кваліфікаційна робота на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 071 «Облік і оподаткування». Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці ІІ, Берегово, 2025 рік. Кваліфікаційна робота складається з 138 сторінок і містить 9 рисунків, 23 таблиць, 2 формул та викладена на 92 сторінках. Бібліографічний опис містить 48 джерел, кількість додатків 9. Метою кваліфікаційної роботи бакалавра є дослідження бухгалтерського обліку та аналізу розрахунків за страхуванням субʼєкта господарювання. Для досягнення мети поставлені наступні завдання: 1. Розглянути історію розвитку розрахунків за страхуванням. 2. Вивчити нормативно-правове регулювання розрахунків за страхуванням. 3. Встановити особливості здійснення розрахунків за страхуванням в Угорщині. 4. Охарактеризувати діяльність ТОВ. 5. Розглянути документування та облік операцій розрахунків за страхуванням 6. Ознайомитись із процедурою складання та подання об’єднаної звітності. 7. Визначити особливості обліку і звітності розрахунків за страхуванням в Угорщині. 8. Встановити інформаційну базу та основні методи економічного аналізу розрахунків за страхуванням. Об'єкт дослідження: бухгалтерський облік розрахунків за соціальним страхуванням ТОВ. Предмет дослідження: теоретичні та практичні аспекти обліку та аналізу розрахунків за соціальним страхування.
Бухгалтерський облік та аналіз розрахунків за страхуванням суб’єкта господарювання
A diplomamunka néhány fejezete olyan tényadatot tartalmaz, amelyeket nem lehet publikussá tenni, ezért azokat az intézmény kézirattárában lehet külön engedéllyel megtekinteni.
Keywords: gazdasági entitás; számvitel; társadalombiztosítás; kötelezettségek; pénzügyi elemzés; економічна одиниця; бухгалтерський облік; соціальне страхування; зобов’язання; фінансовий аналіз