Фінансовий моніторинг у системі забезпечення економічної безпеки суб'єкта господарювання: обліково-аналітичний аспект - Черній Наталія; Cserni Natália (Кафедра обліку і аудиту, 2025)
Резюме. Тема кваліфікаційної роботи: «Фінансовий моніторинг у системі забезпечення економічної безпеки суб'єкта господарювання: обліково- аналітичний аспект». Кваліфікаційна робота на здобуття другого (магістерського) рівня вищої освіти зі спеціальності 071 «Облік і оподаткування». Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці ІІ. Берегове, 2025. Кваліфікаційна робота містить зміст, вступ, основну частину, яка складається з трьох розділів, висновки і пропозиції, список використаної літератури, список додатків, додатки, анотацію. Кваліфікаційна робота містить 83 сторінок тексту, 1 таблиць, 5 рисунків. Для написання кваліфікаційної роботи було використано 51 літературних джерел. Дослідження фінансового моніторингу в Україні зумовлена зростаючою необхідністю посилення економічної безпеки суб’єктів господарювання в умовах глобалізації та фінансових ризиків, що виникають внаслідок економічних та політичних змін. Україна, як частина міжнародної економічної спільноти, стикається з численними викликами у сфері фінансової безпеки, що потребує ефективних механізмів контролю та моніторингу для виявлення та запобігання фінансовим порушенням, таким як відмивання коштів, фінансування тероризму та інші загрози. Завдяки постійним змінам в економічному середовищі та розвитку нових фінансових інструментів і технологій, фінансовий моніторинг став важливим елементом системи забезпечення економічної безпеки суб'єктів господарювання. Суб’єкти господарювання повинні враховувати як внутрішні, так і зовнішні фактори, які можуть впливати на їх економічну стабільність. У цьому контексті фінансовий моніторинг виступає як ефективний інструмент для забезпечення своєчасного реагування на можливі загрози та запобігання фінансовим ризикам. Мета дослідження полягає у дослідженні фінансового моніторингу для забезпечення економічної безпеки Об’єкт дослідження: фінансовий моніторинг банківських установ Предмет дослідження є організаційно-методичні підходи до фінансового моніторингу у системі забезпечення економічної безпеки суб'єкта господарювання: обліково-аналітичний аспект. У кваліфікаційній роботі розкрито теоретичні основи та практичні положення щодо фінансового моніторингу у системі забезпечення економічної безпеки суб'єкта господарювання: обліково-аналітичний аспект на базі АТ . Практичне значення результатів дослідження дає можливість для подальшого розвитку сприймання, вивчення і удосконалення питань щодо фінансового моніторингу у системі забезпечення економічної безпеки суб'єкта господарювання та його обліково-аналітичний аспект.

A minősítő munka témája: "Pénzügyi monitoring a gazdálkodó szervezet gazdasági biztonságát biztosító rendszerben: számviteli és elemzési szempont." A 071 „Számvitel és adózás” szakon a felsőoktatás második (mester) fokozatának megszerzéséhez szükséges minősítő munka. Rákóczi Ferencről elnevezett Kárpátaljai Magyar Intézet II. Beregszász, 2025. A pénzügyi monitoring vizsgálata Ukrajnában a vállalatok gazdasági biztonságának megerősítésére irányuló növekvő szükségletből fakad a globalizáció és az olyan pénzügyi kockázatok környezetében, amelyek gazdasági és politikai változások következtében merülnek fel. Ukrajna, mint a nemzetközi gazdasági közösség része, számos kihívással szembesül a pénzügyi biztonság terén, amelyek hatékony ellenőrzési és monitoring mechanizmusokat igényelnek a pénzügyi jogsértések, például pénzmosás, terrorizmusfinanszírozás és egyéb fenyegetések felismerésére és megelőzésére. Az állandó gazdasági környezeti változások, valamint az új pénzügyi eszközök és technológiák fejlődése következtében a pénzügyi monitoring a gazdasági szereplők gazdasági biztonsági rendszerének fontos elemévé vált. A vállalkozásoknak figyelembe kell venniük mind a belső, mind a külső tényezőket, amelyek befolyásolhatják gazdasági stabilitásukat. Ebben az összefüggésben a pénzügyi monitoring hatékony eszközként működik a lehetséges fenyegetések időben történő felismerésére és a pénzügyi kockázatok megelőzésére. A kutatás célja a pénzügyi monitoring vizsgálata a gazdasági biztonság biztosítása érdekében. A kutatás objektuma: a banki intézmények pénzügyi monitoringja. A kutatás tárgya: a pénzügyi monitoring szervezeti és módszertani megközelítései.
Pénzügyi monitoring a gazdasági entitás gazdaságbiztonsági rendszerében: számviteli és elemzési aspektus
A diplomamunka néhány fejezete olyan tényadatot tartalmaz, amelyeket nem lehet publikussá tenni, ezért azokat az intézmény kézirattárában lehet külön engedéllyel megtekinteni.
Keywords: моніторинг; фінансова безпека; банківські системи; економічна безпека; звітність; monitoring; pénzügyi biztonság; bankrendszerek; gazdasági biztonság; jelentés készítés