A vállalatok társadalmi felelősségvállalásának (Corporate social responsibility) bemutatása és helye a mai gazdasági életben - Melynicsok Adrienn (PoliPrint Kft., 2010)
Napjaink információs társadalmában egyre újabb és újabb kihívásoknak kell megfelelni a gazdasági élet szereplőinek. A vállalatok olyan elvárásokkal találhatják szembe magukat, melyre még nem biztos, hogy szakmailag felkészültek. Azon elvárások, hogy egy vállalat figyelembe tudja venni a gazdasági, környezeti és társadalmi feltételeket, ezeket be tudja építeni saját kultúrájába és ez még előnyére is váljon, igen komplikált és széles körű szakmai ismereteket megkövetelő tendencia. A CSR (Corporate Social Responsibility), azaz a vállalatok társadalmi felelősségvállalásának megismerése erre ad lehetőséget, és biztosítja a szükséges információmennyiséget és -minőséget.

Резюме. Інтеграція на добровільних засадах соціальної, екологічної відповідальності та урахування потреб зацікавлених груп (стейкхолдерів) у комерційній стратегії компанії, підприємства, яка отримала назву корпоративна соціальна відповідальність (скорочено українською мовою КСВ), впроваджується вже багатьма західними комерційними підприємствами. Для вітчизняних організацій розробка стратегії КСВ для забезпечення сталого розвитку є новим завданням, адже мова йде не тільки про спонтанну корпоративну благодійність, а про системну діяльність, вбудовану в усі бізнес процеси.
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/134267
https://www.kmf.uz.ua/hun114/letoltes/acta/Acta_Beregsasiensis_2010_2.pdf
Keywords: vállalatok; társadalmi felelősségvállalás; Corporate Social Responsibility; gazdasági élet