Стан та перспективи розвитку сільського туризму на Закарпатті - Kampó Ildikó (PoliPrint Kft., 2010)
Резюме. Закарпаття багате на природничі, історичні місця та на прекрасні пейзажі, які можна побачити за доступними цінами. Ці умови дають можливі розвитку багатьох видів туризму. Дуже важливу роль на Закарпатті відіграє розвиток сільського туризму, який тут має особливий напрям. Крім того, що гості краю відпочивають у сільських умовах, беруть активну участь в екскурсіях нашим краєм.

Kárpátalja természeti erőforrásokkal, történelmi helyekkel, csodálatos tájképpel, elérhető árakkal rendelkezik. E javak megléte, illetve magas szintű szolgáltatások nyújtása a sokrétű turizmus kialakulásához vezet. Fontos szerepe van a falusi turizmus megfelelő fejlődésének is, amelynek Kárpátalján egy különleges irányzata jellemző. Amellett, hogy a vendégek a falusi környezet szolgáltatásait élvezik, különféle kirándulásokban is aktívan részt vesznek.
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/130652
https://www.kmf.uz.ua/hun114/letoltes/acta/acta10_1.pdf
Keywords: Закарпаття; сільський туризм; зелений туризм