Oktatás és társadalmi élet Munkácson az 1860-1870-es években - Baraté Anna-Mária; Баратей Анна-Марія (Történelem- és Társadalomtudományi Tanszék, 2023)
A szakdolgozatban Munkács oktatásával és társadalmi életével foglalkoztam az 1860–70-es évekre vonatkozóan. A kutatás legfőbb célja az volt, hogy a szakirodalmi munkákra, a korabeli orgánumokra, valamint a Kárpátaljai Területi Állami Levéltár által nyújtott forrásokra támaszkodva egy olyan történelmi áttekintést adjak, amely a vizsgált időszakban Munkács oktatásának állapotát és társadalmi életét mutatja be.

Резюме. У дипломній роботі я торкалася освіти та громадського життя Мукачева в 1860–1870 –х роках. Основною метою дослідження було створення історичного огляду на основі літературних творів, тогочасних органів та джерел, наданих Прикарпатським обласним державним архівом, який показує стан освіти та громадського життя Мукачева в досліджуваний період.
Освіта та громадське життя Мукачева 1860–1870 рр.
Keywords: Munkács; oktatás; egyesületek; Bereg vármegye; Мукачево; освіта