До питання про розвиток гастрономічного туризму - Щука Галина; Shchuka Halyna; Scsuka Halina (ЛДУФК ім. Івана Боберського, 2020)
Резюме. За останні роки гастрономічний туризм вийшов у лідери на сві- товому туристичному ринку: 80 % туристів вивчають продукти хар- чування під час відвідування дестинації, 53 % від загальної кілько- сті – це туристи, основний мотив подорожі яких – гастрономія, 63 % міленіалів (покоління Y) шукають ресторани з високою соціальною відповідальністю [2]. На популярність гастрономічного туризму вплинули насамперед такі чинники, як бажання туристів ближче ознайомитися з історією та культурою туристичної дестинації; неможливість отримати такий досвід в іншому місці; вплив соціальних медіа (гастрономічний брен- дінг у фуд-журналістиці). Водночас, розвиток гастрономічного туризму сформував низку викликів, серед яких – проблеми визначення стейкхолдерів. Аналізу цього питання і присвячене дане дослідження.
Keywords: гастрономічний туризм; стейкхолдери гастрономічного туризму; крафтовий продукт; географічне зазначення