Запозичення слів французького походження в угорську мову - Ливрінц Катерина; Lőrincz Katalin (II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola-V. Pagyak Kiadója, 2014)
Резюме. У статті автор аналізує запозичені слова французького походження в угорській мові, визначає їх кількість та етимологію. Морфологічний аналіз належності до тих чи інших частин мови показав, що найбільше з французької мови в угорську запозичено іменників. У результаті систематизації іменників, які вживаються в угорській мові, було виділено 30 предметно-термінологічних груп. Автором проаналізовано механізми асиміляції французьких іменників в угорську мову.

Dolgozatában a szerző elemezi a francia jövevényszavak gyakoriságát a magyar nyelvben. Meghatározza a jövevényszavak és vándorszavak etimológiáját. Morfológiai feldolgozás alá estek a francia eredetű jövevényszavak a szófaji kategóriáktól függően. A magyar nyelvben a francia jövevényszavak közül a leggyakoribb szófaji kategóriához tartoznak a főnevek. A francia eredetű főnevek szisztematizálása alapján elkülönítésre került 30 csoport tárgyi szakszókifejezés. Elemzésre került a francia főnevek asszimilációjának mechanizmusa a magyar nyelvbe.
http://www.kmf.uz.ua/hun114/letoltes/limes/LIMES2014.pdf
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/bibBRF00000415
Keywords: запозичені слова; слова французького походження в угорській мові; етимологія; іменник