Проблеми спроможності об’єднаних територіальних громад Закарпатської області в дзеркалі забезпеченості туристичними ресурсами - Молнар Йосип; Molnár József; Молнар Д. Стефан; Molnár D. István; Stefan Molnar D. (ЛДУФК ім. Івана Боберського, 2023)
Резюме. Адміністративно-територіальна реформа 2015–2020 років – незважаючи на російську військову агресію та її наслідки – має суттєвий вплив на траєкторії розвитку України загалом та її регіонів. Серед основних завдань реформи – формування ефективної системи територіального устрою країни на основі принципу субсидіарності, створення умов для розвитку ефективного місцевого самоврядування. Відповідно, у разі визначення меж базових АТО мали бути враховані спроможність утворених територіальних громад та принцип територіальної доступності адміністративних і громадських послуг.
Keywords: об’єднані територіальні громаді Закарпатської області; туристичні ресурси