Сучасні горизонтальні рухи кори в зоні Оашського глибинного розлому та їх зв'язок із еклектромагнітною емісією - Ігнатишин Василь; Ihnatisin Vaszil; Ignatyshin Vasil; Вербицький Сергій; Verbitsky Sergii; Іжак Тібор; Izsák Tibor; Izhak Tibor; Ігнатишин Адальберт; Ignatyshin Adalbert; Ігнатишин Моніка; Ignatyshin Monika (ORT Publishing, 2019)
Резюме. Закарпатський внутрішній прогин характерний підвищеною сейсмічністю, в середньому за рік реєструється близько сотні місцевих землетрусів. Актуальність геофізичних досліджень викликана відсутністю відчутних місцевих землетрусів, необхідністю вивчення динамічних характеристик сучасних горизонтальних рухів кори важливих в будівельній справі та дослідження геодинамічного стану регіону. Відмічено зв'язок параметрів геофізичних полів та сейсмотектонічних процесів в регіоні, зокрема електромагнітної емісії в діапазоні 5-17 кГц, що є важливим при вирішенні екологічних проблем Закарпаття.
Keywords: сейсмотектонічні процеси; геофізичні поля; електромагнітна емісія; сучасні горизонтальні рухи кори; Закарпатський внутрішній прогин; Оашський глибинний розлом; землетруси; сейсмічний стан