Válság, veszteség és alkalmazkodás – az orosz-ukrán háború hatásainak vizsgálata Kárpátalján - Gergely Lívia; Гергей Лівія; Vasvári Mária (II. RFKMF, 2024)
A minőségi kutatómunka lényegi része az eredményekben rejlik. Viszont nem beszélhetünk megfelelő produktumról, ha a feltárás körülményei nincsenek jól átgondolva, előkészítve, megszervezve. A tudományos kutatás szférájához kapcsolódó eszközök és lehetőségek az utóbbi években egyre kiszélesedtek, így ennek köszönhetően jobb, pontosabb és változatosabb eredményekhez juthatunk. A vizsgálat tárgyától, céljától és körülményeitől függ, hogy milyen módszereket választunk.
Криза, втрати та адаптація - досліджуємо вплив російсько-української війни на Закарпатті
Crisis, loss and adaptation: examining the effects of the Russian-Ukrainian war in Transcarpathia
Keywords: válság; orosz-ukrán háború; Kárpátalja