A kárpátaljai reformátusok és az 1956-os év - Szamborovszkyné Nagy Ibolya; Самборовскі-Нодь Ібоя; Ibolya Szamborovszky-Nagy (Kárpátaljai Református Egyház, 2021)
Nemzeti történelmünkben az 1956-os év sajátos helyet foglal el. A Szovjetunióhoz csatolt területeken élő magyar reformátusok számára azonban ez az év őszig más fontos változásokat is hozott. Alábbi írás az 1956-ban végbement azon eseményeket vázolja, amelyek elsősorban az októberi budapesti forradalmat megelőzően történtek. Csak olyan dolgokról beszélünk, amelyeket korabeli források támasztanak alá.
Keywords: Kárpátalja; Kárpátaljai Református Egyház; Gencsy Béla