Кібербезпека: досвід ОАЕ - Сведку Летісія; Марусинець Маріанна; Maruszinec Marianna; Marianna Marusynets (Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці II, 2024)
Резюме. Дослідження присвячено аналізу кібербезпеки в Об'єднаних Арабських Еміратах (ОАЕ), зосереджуючись на основних ініціативах, стратегіях та законодавчих заходах, спрямованих на захист національної кіберінфраструктури. В роботі розглянуто Національну стратегію кібербезпеки ОАЕ, заходи, вжиті для підвищення обізнаності громадян, а також роль aeCERT у реагуванні на кіберзагрози. Особливу увагу приділено впровадженню новітніх технологій, таких як блокчейн, для підвищення захисту інформаційних даних у різних секторах. ОАЕ посідають п'яте місце у світі за рівнем кібербезпеки завдяки комплексному підходу та міжнародній співпраці.
Keywords: кібербезпека; ОАЕ; Національна стратегія кібербезпеки; блокчейн; кібершантаж; кіберзагрози; захист даних