Педагогічний вплив на підготовку учителів і молодих науковців у працях академіка С. У. Гончаренка - Козлакова Галина; Kozlakova Galina (ТВО «ДКС-Центр», 2018)
Резюме. Майже 13 років минуло з того часу, коли автору статті довелося захищати докторську дисертацію у Харківському національному педагогічному університеті імені Григорія Сковороди. Саме у цей період була так необхідна науковотеоретична, моральна і психологічна підтримка від наукового консультанта, академіка Семена Устимовича Гончаренка, який виявився чудовим учителем, мудрим, розумним, терплячим і захопленим педагогічною наукою наставником. Думки про необхідність започаткування окремого видання або наукової конференції на згадку про педагогічну спадщину С.У. Гончаренка з’являлися в різних обставинах, проте прийшов час, коли необхідно висловити сердечну подяку колективу Інституту педагогічної освіти і освіти дорослих НАПН України, який виступив із такою ініціативою ще влітку 2015 р.
Keywords: Педагогічний вплив; академіка С. У. Гончаренка