A kétnyelvűség típusai a nyelvelsajátítás ideje és indítéka szerint - Csernicskó István; Черничко Степан; Csernicsko Istvan (MTA Magyar Tudományosság Külföldön Elnöki Bizottság-Hodinka Antal Intézet, 2010)
Kétnyelvűség nagyon sokféle módon jöhet létre. Két nép érintkezése szükségszerűen együtt jár nyelveik valamilyen fokú kontaktusba kerülésével is, s a kapcsolatok gyakran járnak együtt az őket beszélő közösségek vagy egyes csoportjaik kétnyelvűvé válásával. A nyelvi kölcsönzés feltétele is a kétnyelvűség. De hogyan is alakulhat ki ez a jelenség?
https://mek.oszk.hu/14400/14405/14405.pdf
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/130282
Keywords: kétnyelvűség; nyelvhasználat; nyelvtanulás; kétnyelvűség típusai; nyelvelsajátítás ideje