Англомовний художній діалогічний дискурс - Врабель Томаш; Tomash Vrabel; Vrábely Tamás (Ужгородський національний університет, 2007)
Резюме. У статті представлені результати вивчення діалогу як стратегії авторського дискурсу в англійській художній прозі. Діалог розглядається як прототип вербального мистецтва, що сприяє адекватному розумінню авторської комунікативної стратегії й тактики та виявляє роль автора в контексті мовної гри.

Abstract. The article deals with literary discourse analysed in its dialogical aspect. Dialogue is treated widely, as a prototype of all verbal art. This approach makes it possible to view any literary text as a communicative event between the author and the reader, and their dialogue - as the author's strategy in creating his text. The dialogical strategy is revealed in a number of dialogical tactics associated with the author's roles, or masks which show that verbal art is a kind of language game.
Keywords: авторський дискурс; діалогічний дискурс; стратегія; тактика; дискурсивні маркери