Сучасні тенденції мисливського туризму в Україні - Аріон Оксана; Arion Oksana; Бричук Марія; Brychuk Mariya („RIK-U” Kft., 2020)
Резюме. Якщо проаналізувати спеціалізовані джерела, особливо закордонні, то стає зрозумілим, що мисливський туризм насамперед асоціюється з поняттям «сафарі». Відповідно до Енциклопедії туризму (Moren T. Stone, Lesego S. Stone 2014), сафарі – це сухопутна експедиція, яку зазвичай здійснюють туристи на африканський континент для вивчення культури, географії, пейзажів та дикої природи. Сафарі-туризм (Safari tourism) пов'язаний з розвитком національних парків, і його витоки можна простежити до періоду великих мисливських експедицій в Південній та Східній Африці під час колоніального правління. Соціально-економічне та політичне середовище, пов’язане з централізованими політичними та адміністративними інститутами, що виникли в колоніальну епоху, спонукало і сприяло формуванню сафарі-туризму.

Abstract. Safari tourism is associated with the development of national parks. The safari hunting tourism destination is also popular in the world. Safari Club International (SCI) is called to protect the freedom of hunting and to promote the conservation of wildlife. There are significant opportunities for the development of hunting tourism in Ukraine.
Modern trends of hunting tourism in Ukraine
https://kmf.uz.ua/wp-content/uploads/2020/09/final_2_kotet-foldrajzfkonf-2020-07-14.pdf
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/bibBRF00008123
Keywords: сафарі-туризм; мисливський туризм; полювання