Організація самостійної роботи студентів за допомогою дистанційного навчання - Прядко Олександр; Oleksandr Pryadko (II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, 2024)
Резюме. Інформаційно-комунікаційні технології, що використовуються у соціальній сфері, народжуються завдяки розвитку комп'ютерних технологій, супутникового телебачення, поштового зв'язку та є своєю чергою важливим компонентом системи професійної вищої освіти. Головне завдання процесу дистанційного навчання у ЗВО – не надання інформації, а навчання способів її отримання та використання. ЗВО пропонують свої послуги у вигляді передачі технологій отримання та застосування знань. Застосування таких технологій значно скорочує відстань між споживачем освітніх послуг та вищим навчальним закладом. Освітні ресурси стають рівно доступними всім незалежно від географічного розташування споживача. Розробляється безліч систем дистанційного і віртуального навчання. Одне з найпрогресивніших досягнень – віртуальне занурення у предметну область. Крім того, сучасний студент має можливість підтримувати зі своїм навчальним закладом дистанційний зв'язок. Все це надає величезний вибір студенту.
Organization of students' independent work using distance education
Keywords: самостійна робота; студенти; дистанційне навчання