Beruházási folyamatok Ukrajna agrárpolitikája tükrében - Szpásszky Gábor; Спаський Габор (PoliPrint Kft., 2011)
Az agráripar fejlesztésének felgyorsítása és átalakítása a nemzetgazdaság vezető szektorává, az állami gazdaságpolitika stratégiai prioritásai közé tartozik. Megbízhatóan működő agráripar kialakításához kötelezőek a beruházások. Az anyagi és műszaki bázis terén a beruházások a falu szociális fejlesztési problémáinak megoldására irányulnak.

Резюме. Нині особливе значення мають впровадження ефективних інвестиційних проектів і програм - вибір стратегії інвестування в економіці держави. Їх оцінка має важливе значення для агропромислового підприємництва, оскільки дозволяє визначити рівень інвестиційного ризику, величину витрат і фінансових результатів, та вирішити соціальні проблеми села.
http://www.kmf.uz.ua/hun114/letoltes/acta/acta2011_1.pdf
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/137286
Keywords: Beruházás; Ukrajna; agrárpolitika; állami gazdaságpolitika