Загальний розвиток кіберспорту як сфери економіки - Чизмар Іван; Csizmár Iván; Chyzmar Ivan (Вид-во МДУ, 2023)
Резюме. Кіберспорт первинно виник і існував як сектор або сегмент індустрії відеоігор, який орієнтувався на змагання між гравцями та командами у віртуальному середовищі з використанням спеціалізованих ігрових платформ. Разом з тим, із початком стрімкого зростання активної аудиторії, кіберспорт поступово трансформувався у нову сферу економіки, яка включає в себе не тільки самі змагання, але й інші складові, такі як організація турнірів, створення та продаж спеціального обладнання, трансляція змагань на телебаченні та в Інтернеті, рекламні угоди, а також розробка програмного забезпечення, яке використовується в кіберспортивних іграх.
Keywords: кіберспорт; цифрова економіка; геймінг-індустрія; електронний спорт; інновації