Методологічні аспекти впровадження нових педагогічних технологій на уроках української мови та літератури - Костюк Ченге-Андреа (Кафедра філології, 2023)
Резюме. Актуальність дослідження. Дана тема є актуальною та важливою задачею в сучасній освітній системі. У зв’язку зі змінами у суспільстві, швидким розвитком технологій та зміненими потребами учнів, вчителі повинні адаптувати свою методику навчання, щоб забезпечити якісну освіту та розвиток учнів.Одним із ключових аспектів впровадження нових педагогічних технологій є методологічна підготовка вчителів. Вони повинні бути готові до змін, вивчати нові підходи та методи навчання, володіти цифровими технологіями та інструментами, які сприяють активізації навчального процесу. Необхідно вдосконалювати свою професійну компетентність, залучатися до професійних спільнот, обмінюватися досвідом з колегами. Одним із методологічних аспектів впровадження нових педагогічних технологій є індивідуалізація навчання. Зараз учні мають інші потреби, темпи навчання та стилі сприйняття інформації. Вчителі повинні виконати ці особливості та зберегти різноманітні методи та прийоми, щоб кожен учень зміг розвиватися на своєму рівні. Ще одним аспектом є використання інноваційних технологій у навчальному процесі. Сучасні комп’ютерні програми, планшети, смартфони, інтерактивні дошки та інші цифрові засоби можуть значно погіршити навчальний процес в загальному. Відповідно до цього виникає актуальність вивчення теми «Методологічні аспекти впровадження нових педагогічних технологій на уроках української мови та літератури».
Keywords: методологічні аспекти; підвищення професійної компетентності