Основи цифровізації функціонування підприємств - Гліб Задорожко; Віктор Лавриненко (II. RFKMF, 2024)
Резюме. Останнім часом важливим глобальним напрямком є цифровізація, яка впливає на всі аспекти економіки та суспільного життя. Зараз передові технології, такі як хмарні сервіси, біотехнології, великі дані, 3D-друк, краудсорсинг та технології блокчейн, суттєво змінюють багато галузей економіки. Одним з ключових елементів перетворення промислових підприємств є впровадження цифрових технологій у їхні бізнес-процеси. Це включає автоматизацію як основних, так і допоміжних процесів, а також процесів управління з метою їх оптимізації та підвищення ефективності діяльності підприємства та галузі в цілому [1, с 20]. Згідно досліджень, проведених компанією Ernst & Young, цифровізація має найбільший вплив на такі аспекти бізнес-процесів, як взаємодія з клієнтами, пропозиція вартості та внутрішня інфраструктура [2, с. 116]. Залежно від стану процесів у підприємстві та їхніх ресурсів, цифровізація бізнес-процесів може бути реалізована за допомогою різних методів. Це сприяє створенню більш вдосконалених бізнес-процесів, що в свою чергу призводить до поліпшення їх ефективності, гнучкості та здатності адаптуватися до змін у зовнішньому середовищі, а також формуванню конкурентних переваг.
A vállalkozói tevékenység digitalizálásának alapjai
Essentials of Enterprise Functioning Digitization
Keywords: цифровізація; підприємство