Növényházi zöldségtermesztés és gyümölcstermesztés a Tiszapéterfalvai kistérség (Beregszászi járás) területén - Veres István; Вереш Іштван (Földrajz és Turizmus Tanszék, 2025)
A Tiszapéterfalvai kistérség Ukrajna Kárpátalja régiójának jelentős mezőgazdasági területet képez, ahol a növényházi zöldségtermesztés és gyümölcstermesztés fontos szerepet tölt be a helyi gazdaságban és a közösségek életében. A téma fontosságát növeli, hogy a zöldség- és gyümölcstermesztés kulcsfontosságú az élelmiszer előállításban és a helyi megélhetésben. Ezenkívül a téma fontosságát az is növeli, hogy a kistérség területén élők számára megélhetést biztosít a nehézségek, mint például a koronavírus járvány vagy a háborús konfliktus közepette is. Jelen kutatás egy átfogó képet ad a Tiszapéterfalvi kistérség területén történő növényházi zöldségtermesztésről és gyümölcstermesztésről, valamint azt vizsgálja, hogy milyen változások következtek be.
Тепличне овочівництво та садівництво в Пийтерфолвівський громаді (Берегівський район)
Keywords: növényházi zöldségtermesztés; növényházi gyümölcstermesztés; Tiszapéterfalvai kistérség