Досвід фахової підготовки майбутніх учителів початкової школи в Норвегії - Золотаренко Тетяна; Tetiana Zolotarenko (II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, 2024)
Резюме. Одним із найважливіших дослідницьких напрямів сучасної педагогічної науки є вивчення передового зарубіжного досвіду. У контексті цього, ви- никає ряд педагогічних задач, що потребують вирішення, серед яких: процеси інтеграції, демократизація освітньої системи та багато інших. Питання фахової підготовки майбутніх педагогічних працівників та функціонування освітньої системи за кордоном – це предмет досліджен- ня багатьох науковців, серед яких: Н. Абашкіна, Ю. Бекетова, М. Бер- шадська, Н. Бідюк, Л. Віннікова, Н. Гайдук, М. Дмитриченко, В. Зубко, Т. Заливча, О. Локшина та ін. Проте, зважаючи на великі обсяги матеріалу для вивчення та їхню постійну зміну, питання залишається актуальним.
Experience of professional training of future primary school teachers in Norway
Keywords: фахова підготовка; майбутній учитель; початкова школа; Норвегія