Вивчення культури при викладанні іноземних мов - Світлана Мишко; Svitlana Myshko („RIK-U” Kft., 2018)
Резюме. На сучасному етапі глобалізації значно зростає значення англійської мови – найбільш поширеної мови у світі – як одного з основних засобів міжмовної комунікації. Англійську мову вивчають для досягнення різних цілей. Перед викладачами іноземної мови виникає критичне питання щодо викладання культури країни, мова якої вивчається, разом із вивченням мови. Це питання особливо активно обговорюється протягом двох останніх десятиліть як лінгвістами, соціолінгвістами, так і спеціалістами інших галузей. На нашу думку, неможливо відділяти мову від культури, адже мова розвивається лише у певному культурному середовищі. Так, наприклад, есперанто – штучна мова, створена польським лікарем і поліглотом Л. Л. Заменгофом у 1887 році на основі найпоширеніших європейських мов та інтернаціональної лексики з метою створення прямих та однакових можливостей для кожної людини у міжнародних стосунках, не змогла стати світовою мовою, оскільки не мала культурного підґрунтя.
https://kmf.uz.ua/wp-content/uploads/2018/11/Multicult-Diversity_Book-of-Abstracts_23-10-2018.pdf
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/bibBRF00006453
Keywords: іноземна мова; культура