Організація партнерства викладачів і студентів у вищій освіті з метою якісного моніторингу - Осередчук Ольга; Olga Oseredchuk (II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, 2024)
Резюме. Освітнє середовище, сприятливе для суб’єктної позиції студентів, їх партнерської діяльності в освітньому процесі, їхнього розвитку як фахівців, здатних самостійно проводити моніторинг освітньої діяльності побудований на рівноправній, суб’єктно-суб’єктній партнерській взаємодії викладачів і студентів (Равчина, 2005). Педагогіка партнерства визначає істинно демократичний спосіб співпраці педагога і дитини, який передбачає рівність у праві на повагу, довіру, доброзичливе ставлення і взаємну вимогливість (Вишневський, 2006).
Ensuring the organization a partnership of teachers and students for the implementation of higher education quality monitoring
Keywords: організація партнерства; моніторинг якості вищої освіти; навчальний діалог; групові форми роботи; технології проєктування; проєкти; освітній процес