Кібербезпека в новітніх безпекових угодах України - Тодоров Ігор; Todorov Ihor (Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці II, 2024)
Резюме. З початку 2024 року, Україна уклала 27 угод щодо співпраці у сфері безпеки з різними державами та Європейською унією. Російське вторгнення в Україну зруйнувало стабільність у Європі та значно вплинуло на глобальну безпеку. Постановка наукової проблеми. Висвітлюються сучасні виклики, пов’язані з кібербезпекою та гібридними загрозами, з якими стикається Україна в умовах російської агресії. Проблема полягає в необхідності формування стратегії кібербезпеки та розробки ефективних механізмів співпраці України з міжнародними партнерами для протидії загрозам у кіберпросторі. Зроблений аналіз ефективності новітніх безпекових угод України, спрямованих на підвищення її стійкості перед гібридними та кіберзагрозами, а також на вдосконалення механізмів координації між Україною та міжнародними партнерами, такими як ЄС і НАТО.
Keywords: кібербезпека; Україна