Модернізація змісту педагогічної освіти в умовах надзвичайних ситуацій - Лазаренко Наталія; Natalia Lazarenko; Коломієць Алла; Alla Kolomiiets; Жовнич Олеся; Olesya Zhovnych (II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, 2024)
Резюме. В умовах воєнного стану суттєво підвищується роль педагога щодо організації безпечного освітнього процесу й щодо виховання в учнів основ культури безпечної поведінки. Основною функцією вчителя, якому доводиться організовувати навчальний процес під час війни, є функція психологічного захисту учнів. Для її виконання кожен учитель має знати психологічні особливості реагування учнів різного віку на екстремальні та надзвичайні ситуації і мати навички запобігання виникненню та зменшення ступеня їхнього негативного впливу на дітей. Тобто маємо доповнити й модернізувати психологічну складову підготовки вчителів.
Modernization of the content of teacher education in conditions of emergency situations
Keywords: воєнний стан; екстремальні ситуації; модернізація педагогічної освіти; надзвичайні ситуації; психологічна підготовка вчителя; психологічні функції уроку