Az írástanulási folyamatról pszicholingvisztikai megközelítésből - Lechner Ilona; Ilona Lekhner; Лехнер Ілона (PoliPrint Kft., 2011)
A cikk az írástanulási folyamat elméleti hátterét foglalja össze: egyrészt taglalja az írás, másrészt az írástanulás folyamatát. Az írástanulással, illetve -elsajátítással kapcsolatos felmerülő kérdésekre keressük a lehetséges magyarázatokat. Foglalkozik továbbá a tipikus íráshibákkal, azok okaival, valamint az íráskészség diszfunkcióival. A cikk végén bemutatjuk a téma gyakorlati kutatási lehetőségeit.
http://www.kmf.uz.ua/hun114/images/konyvek/Kozos_horizont.pdf
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/135880
Keywords: írástanulás; pszicholingvisztika; íráshibák; diszfunkció