A földrajz tantárgy tanulásával kapcsolatos felmérés a Vári II. Rákóczi Ferenc Líceumban - Vass Edina; Ваш Едіна; Edina Vash (The scientific heritage, 2024)
A földrajz tanulásával kapcsolatos felmérésre a Vári II. Rákóczi Ferenc Líceum (Kárpátalja, Beregszászi kistérség) tanulói körében még nem volt példa. A felmérés abból a célból készült, hogy megerősítse avagy cáfolja a korábbi tapasztalatokat a diákok földrajz tanulásával kapcsolatban, továbbá annak kiértékelt eredménye irányt mutasson a gyakorló földrajz pedagógusoknak a további oktatásban betöltött szerepére és fejlődésére. A továbbtanulás szempontjából is lényeges, hogy milyen a földrajz tantárgy megítélése az iskolások körében, hiszen közülük kerülnek ki a jövő földrajz szakos hallgatói.

Abstract. There has not yet been a survey conducted among the students of Vári II. Rákóczi Ferenc Lyceum (Transcarpathia, Berehovo district) regarding the learning of geography. The purpose of the survey was to confirm or refute previous experiences related to students’ geography learning and its evaluated result aim to provide guidance to practicing geography teachers regarding their role and development in future education. Additionally, from the perspective of further education it is important to understand how student perceive the subject of geography, as future geography majors will emerge from among them.
Survey on learning the subject of geography at Ferenc Rákoczi II Lyceum of Vary
Keywords: földrajz oktatás; természettudomány; kérdőív; felmérés