A szomszédos országok magyarnyelvi kutatóállomásairól - Csernicskó István; Черничко Степан; Csernicsko Istvan; Papp György; Péntek János; Szabómihály Gizella (Argumentum Kiadó, 2005)
A közlemény olyan magyarnyelvi kutatóállomások tevékenységébe, állapotába enged bepillantást, amelyek Szlovákiában, Ukrajnában, Romániában és Szerbia-Montenegróban találhatóak meg.
On Hungarian linguistic research centres in neighbouring countries
http://epa.oszk.hu/00000/00032/00024/pdf/EPA_00032_magyar_nyelv_2005_01_kulonf.pdf
Keywords: Gramma Nyelvi Iroda; Hodinka Antal intézet; magyarnyelvi kutatóállomás; Szabó T. Attila Nyelvi Intézet; Kanizsai Szociográfiai Műhely