Проблеми та їх уникнення при вивченні угорської мови серед населення Закарпатської області - Андрея Певсе; Andreya Pevse; Pősze Andrea (ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди, 2019)
Abstract. The present paper deals with the situation of learning the Ukrainian language by the Hungarian minority living in Transcarpathia. As Ukrainian language is the official state language in Ukraine, so it is natural, that the knowledge of this languge is compulsory for all the citizens, when it is taught properly and the appropriate conditions are created for mastering the Ukrainian languge. The proper education planning would solve the problems of mastering the Ukrainian language in Transcarpathia and among the repesentatives of natonial minorities in Ukraine.

Резюме. У статті розглядається стан вивчення української мови представниками угорської меншини, які проживають на Закарпатті. Оскільки українська мова є офіційною державною мовою в Україні, тому знання цієї мови є обов'язковим для всіх громадян, за умови належного викладання та створення належних умов для оволодіння нею. Належне планування освітнього процесу дало би можливість вирішити проблему вивчення української мови на Закарпатті та серед представників нацменшин в Україні.
Keywords: державна мова; вивчення