Порівняльний аналіз професійної підготовки вчителів іноземних мов в Україні і США - Леврінц Маріанна; Lőrincz Marianna; Levrints Marianna (РВВ ЦДПУ ім. В. Винниченка, 2020)
Резюме. У статті розглянуто спільні і відмінні характеристики підготовки вчителів-філологів в Україні і США. Компаративний аналіз систем фахової підготовки вчителів ІМ в університетах США й України виявив деякі спільні тенденції розвитку (орієнтація на підвищення якості й популярності іншомовної освіти, на компетентнісно-базовану освіту, стандартизацію) та відмінні (У США напрацьовано багатий досвід імплементації стандартів підготовки вчителів ІМ, компетентнісно-базованої освіти, натомість в Україні стандарту професійної підготовки й розвитку вчителів ІМ до цього часу не розроблено та ін.).
Comparative analysis of foreign language teacher education in Ukraine and the USA
https://pednauk.cuspu.edu.ua/index.php/pednauk/article/view/493/434
Keywords: система підготовки вчителів іноземних мов; університет; іншомовна освіта; США; Україна