Переклад ділових документів з англійської мови українською - Врабель Томаш; Tomash Vrabel; Vrábely Tamás (ПУЕТ, 2016)
Резюме. Стаття присвячена аналізу особливостей перекладу ділових документів з англійської мови українською. Зазначається, що під час перекладу ділових документів необхідно звертати особливу увагу на адекватний вибір лексичних одиниць, тобто еквівалентність, що, у свою чергу, вимагає високий рівень компетентності як у термінології вихідного тексту, так і у сфері перекладацької діяльності. Автор доходить висновку, що для адекватного перекладу ділових документів необхідні знання широкого спектру термінології й навички лаконічної передачі інформації спираючись на вузький спектр лексики.
Keywords: переклад; ділові документи; офіційно-діловий стиль; ділова англійська мова