Az „Y” és „Z” generációk utazási szokásainak összehasonlító elemzése kérdőíves felmérés alapján a Nagydobronyi kistérségben (Ungvári járás) - Hadar Lóránt; Годор Лорант (Földrajz és Turizmus Tanszék, 2024)
Évfolyammunkámban során a Nagydobronyi kistérség lakosainak utazási szokásait vizsgálom meg, különbséget téve a z és y generációk között. Az évfolyammunkámat négy részre osztottam. A kellő anyagok begyűjtésére szolgált számomra az internet, a könyvek és a személyes kapcsolatok. Az első részben a kistérség településeit szeretném bemutatni, elsősorban a történelmét, infrastruktúráját, földrajzi elhelyezkedését és adottságait, gazdaságát, műemlékeit. A második részben a generációs különbségeket vizsgálom meg és mutatom be. A harmadik fejezetben tisztázzuk a munkában használt turisztikai alapfogalmakat. Míg a negyedik részben kitérek a kérdőíves felmérés eredményeire és a generációk közötti különbségek összehasonlításaira. Munkám célja, hogy felmérjem és megvizsgáljam, továbbá összehasonlítsam a generációk közötti utazási szokásoknak a változatosságát és szépségét. E felismerésben, illetve felmérésben minél több kutatási módszert akarok alkalmazni annak érdekében, hogy pontos választ kapjak a helyi lakosok utazási szokásairól. Ide sorolható a kérdőíves felmérés és az interjú is. Előző évfolyammunkáimban szintén foglalkoztam a kistérség egyik településével (Csongor), a dolgozattémám „Csongor (ungvári járás) turisztikai vonzerőinek vizsgálata” volt. Ebben a munkában is kérdőíves felmérést szeretnék végezni és a végeredmény talán megmutatja a kistérség lakosainak utazási szokásait.
Порівнянльний аналіз досвіду подорожування покоління «y» та «z» мешканців Великодобронської ТГ (Ужгородський район) на основі анкетного опитування
Keywords: "Y" generáció; "Z" generáció; Nagydobronyi kistérség; utazási szokások; покоління «Y»; покоління «Z»; Великодобронська ТГ; подорожування