Особливості стилю та проблематика романів Дари Корній «Зірка для тебе», «Тому, що ти є…» - Шелельо Тетяна; Selelyo Tetjána (Кафедра філології, 2025)
Резюме. У сучасному українському літературному процесі творчість Дари Корній привернула увагу дослідників і читачів тим, що вона вдало поєднує традиції народної культури з елементами фентезі та глибокими психологічними мотивами. Її романи «Зірка для тебе» і «Тому що ти є» вирізняються унікальним стилем та емоційною насиченістю, не кажучи вже про тематичну глибину, що дає можливість аналізувати їх не лише як зразки художньої прози, а й як культурні та соціальні явища. Авторка активно працює над міфологічним та фольклорним матеріалом, поєднуючи його з елементами фентезі, містичної дійсності та реалістичної прози. Популярність її творів серед широкого кола читачів, свідчить про затребуваність її літератури, та актуальність тем, які порушуються. Від глибоких пластів української міфології та вірувань до гострих соціальних і психологічних проблем сучасності.
Dara Kornij "Egy csillag neked", "Mert te vagy..." regényeinek stílusjegyei és kérdései
Keywords: сучасна українська література; Дара Корній; Зірка для тебе