Tatabánya területfejlesztési koncepciója és a politika kapcsolata - Benye János (PoliPrint Kft., 2011)
A tanulmány öt részre osztható: az elsőben a szerző bemutatja a település gazdaságtörténetét és várossá válását, a másodikban a természeti erőforrásokat, a harmadik rész a társadalmi erőforrások gazdasági erőforrásait tárgyalja, a negyedik a város gazdasági tevékenységét a 90-es évek elejétől napjainkig. A dolgozat ötödik pontja a „Településszerkezet és területfejlesztési tervek Tatabánya város területén” címet viseli, mely résznél a szerző külön alpontokon keresztül fejti ki a témát. A dolgozat végén találjuk az összegzést és a felhasznált irodalom jegyzékét.

Резюме. Тема роботи «Зв’язок концепції територіального розвитку міста Татабаня та політики». Автор показує економічну історію Татабаня та становлення міста, його природні та суспільні ресурси, та економічну діяльність з початку 1990-го року до наших днів. В роботі також проаналізовано можливості розвитку рекреаційних та туристичних планів вигідних для міста.
http://www.kmf.uz.ua/hun114/letoltes/acta/acta2011_1.pdf
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/137286
Keywords: Tatabánya; területfejlesztés; gazdaságtörténet; természeti erőforrások